Syksyinen sienikeitto

Olen aikaisempina vuosina tehnyt samalla ohjeella tattikeittoa, nyt tein ekaa kertaa suppilovahvero keittoa. Vielä parempaa kuin tateista tehty, nam!



Suppilovahvero keitto

Iso sipuli
voita
n. 4dl suppilovahveroa
0,5 dl vehnäjauhoja
8 dl vettä
2 klp kasvisliemikuutio (kanaliemikuutio käy jos ei oo kasvis)
2 dl ruokakermaa (kuohukerma käy myös)
1/4 pkt koskenlaskijaa
ripaus mustapippuria, yrttejä tms..

Hienonna sienet. Paista niitä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja Oivariini kattilaan. Kuumenna. Kun sipuli on pehmennyt, ripota joukkoon jauhot. Sekoita. Lisää hetken päästä vesi ja liemikuutio.
Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min, eli kunnes keitto sakenee. Sekoita, etteivät vehnäjauhot tartu pohjaan.
Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla 10 -15 min.
Mausta pippurilla, yrteillä. Maista ennen kuin lisäät suolaa, liemikuutiosta saa yllättävän suolaista.

Kommentit

Suositut tekstit