Rusinakiisseli - Rusinasoppa - luumukiisseli

n. 2 L vettä
250g rusinoita
100g kuivattuja luumuja
1 kpl kanelitanko
1 dl sokeria
3 rkl perunajauho

Keitä kattilassa vedessä rusinoita, luumuja ja kanelitankoa n.10 min kunnes rusinat pehmenevät ja pullistuvat.
Otin tässä vaiheessa jo kanelitangon pois.
Lisää sokeri sekaan. Suurusta pieneen vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla, kaada ohuena nauhana hitaasti sekoittaen. Anna pulpahtaa kerran tai pari, ota pois levyltä. Laitoin ripauksen kanelia vielä sekaan. Anna jäähtyä. Riisipuuron kanssa tai pelkiltään, ihan miten vaan maistuu.
En ole koskaan ennen tehnyt rusinasoppaa, paitsi tällä ohjeella kokeiltu pari kertaa ja onnistunut joka kerta.

Kommentit

Suositut tekstit