Suolainen piirakka

Kinkkukanttarelli piirakkaa, kun kanttarellit loppui kesken, täytyi saada lisää täytettä kinkulla
Teen välillä kinkkupiirakkaa, nyt syksyllä kerättiin kanttarelliä, tatteja ja suppilovahveroita. Herkkutateista olen tehnyt myös keittoa, todella hyvää. Käytän tätä vakio ohjettani. Välillä juustoraasteena kun käyttää mozzarellaraastetta ulkonäöllisesti ei välttämättä näytä niin hyvältä, jää jotenkin vaalean väriseksi, mutta aina on ollut maku kohdallaan.

Kinkkupiirakka

100g voita
2dl vehnäjauho
ripaus suolaa
2rkl vettä
1 kananmuna tai keitetty peruna ( myös ilman kananmunaa tai perunaa onnistuu)
0,5 tl leivinjauhe (ei pakollinen)

Nypi voi, suola ja jauhot, lisää vesi.

Täyte
150g savukuutio
1 paprika
1 sipuli
Kuorrute
1 prk ranskankerma
1 pss emmental juustoraaste (150g riittää ihan hyvin)
3 kananmunaa
Ripaus pippuria & suolaa, laitan myös ripauksen pizzamaustetta myös

Kuulota kevyesti savukuutiot, paprika ja sipuli pannulla ja mausteet, tulee hyvä maku piiraaseen.
Sekoita kulhossa ranskankerma, kananmunat ja juustoraaste.

Taputtele taikina piirakka vuokaan, lisää täyte ja "kuorrute".

Paista 180 C n.30 min

P.s Jos haluaa niin pellilliseen riittää kun tekee ohjeen tuplana.
 

Kommentit

Suositut tekstit