Rapeat sämpylät
Ainekset:
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl
maitoa
25 g
hiivaa (1/3 pkt riittää myös jos ei ole enempää)
2 tl
suolaa
1 rkl
siirappi tai hunajaa
n. 11 dl
vehnäjauhoja
+ 2 dl kaurahiutale tai ruisjauho (ei pakko)
+loraus öljyä
myös tarvitset vehnäjauhoja leipomiseen
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja loraus öljyä.
Sekoita jauhot vähän kerrallaan.
Sekoita jauhot vähän kerrallaan.
Taikina on hyvää kun irtoaa kulhon reunoista vähäsen.
Anna kohota liinalla peitettynä n.1 tunti.
Paista 225C n. 10 min
Vakio ohje aina onnistuu ;)
Vakio ohje aina onnistuu ;)
Alkuperäinen ohje löytyy ruotsalaisen Anna Bergenströmin kirjasta Joka kokin keittokirja
Kommentit
Lähetä kommentti