Rapeat sämpylät












Ainekset:

5 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl maitoa
25 g hiivaa (1/3 pkt riittää myös jos ei ole enempää)
2 tl suolaa 
1 rkl siirappi tai hunajaa
n. 11 dl vehnäjauhoja
+ 2 dl kaurahiutale tai ruisjauho (ei pakko)
+loraus öljyä
myös tarvitset vehnäjauhoja leipomiseen
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja loraus öljyä.
Sekoita jauhot vähän kerrallaan.
Taikina on hyvää kun irtoaa kulhon reunoista vähäsen.
Anna kohota liinalla peitettynä n.1 tunti.
Paista 225C n. 10 min 

Vakio ohje aina onnistuu ;)
Alkuperäinen ohje löytyy ruotsalaisen Anna Bergenströmin kirjasta Joka kokin keittokirja

Kommentit

Suositut tekstit