Kotona kannattaa kokeilla joskus jotain uusia ruokia. Itse tein karjalanpiirakoita toista kertaa elämässäni ja tosi hyviä tuli, kannattaa varata reilusti aikaa varsinkin jos aikoo kokkailla jotain uutta..
 Itse teen karjalanpiirakat tällä ohjeella ja on onnistunut joka kerta! Kannattaa riisipuurotäyte tehdä edellisenä päivänä jo, pääsee paljon helpommalla sitten :D

Karjalanpiirakat n.30 kpl
1,5 dl vettä
1rkl öljy
3/4tl suola
3 dl ruisjauho
1 dl vehnäjauho
Sekoita kulhossa ruisjauhot, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja öljy ja vaivaa tasaiseksi.

Täyte riisipuuro (tää on tosi helppo!)
2 dl puuroutuva riisi
1 litra täysmaitoa
1/2tl suola
Laita voideltuun uunivuokaan. HUOM! Muista sekoittaa esim 30 min välein.
Alataso 175C 1h 30 min.
Anna jäähtyä parisen tuntia, lisää jäähtyneeseen kananmuna sitomaan täytettä.
Ja täyte on valmis käyttöön..

sitten piirakoiden täyttäminen, rypytys jne....
Paista piirakat 250C n. 12 min 
MUISTA VIELÄ....
Upota tai voitele heti kypsät uunista tulleet piirakat voisulalla eli n.75g voita/2dl maitoa
Kyllä karjalanpiirakat on hyviä. Kovan vaivan takana :D


Ja jotain ihan muuta vielä....



Tälläistä Focaccia tuli yhtenä päivänä tehtyä ekaa kertaa, onnistui aivan täydellisesti voisi sanoa, ainakin maultaan.
Viikonloppuisin tai arkena, silloin kun tekee mieli leipoa. Samalla pystyy kehittämään omia ruoanlaitto taitoja, uusia ideoita ja tottakai on huomattavasti halvempaa kuin ravintolassa syönti.

Kommentit

Suositut tekstit