Jouluinen kalakakku

Joulu pöytään kuuluu kala aina jossain muodossa! Lohikakku on niin ihanaa, maistuu aina kaikille.

AINEKSET

Vuokaan:
200 g kylmäsavulohta

Hyytelöön:
6 kpl liivatelehtiä
1 sitruuna
1 ps (180 g) katkarapuja
200 g kylmäsavulohta
2 dl kuohukermaa
100 g smetanaa
200 g tuorejuustoa
rouhittua valkopippuria
1 ruukku ruohosipulia

Koristeluun:
1 limetti
tilliä

VALMISTUSOHJE

Vuoraa noin 1,5 l:n kakkuvuoka ensin kelmulla ja sitten kylmäsavulohiviipaleilla. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista sitruunasta mehu, kuumenna se ja sulata valutetut liivatelehdet mehuun. Jäähdytä. Sulata ja valuta katkaravut hyvin. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa smetana ja tuorejuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kylmäsavulohikuutiot, katkaravut, kermavaahto, sitruuna-liivateseos, rouhittu valkopippuri ja silputtu ruohosipuli joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja käännä kelmu täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Avaa kelmu, kumoa hyytelö tarjoiluvadille ja poista kelmu. Koristele limetin viipaleilla ja tillillä.

Kommentit

Suositut tekstit