Jouluinen kalakakku
Joulu pöytään kuuluu kala aina jossain muodossa! Lohikakku on niin ihanaa, maistuu aina kaikille.
AINEKSET
Vuokaan:
200 g kylmäsavulohta
Hyytelöön:
6 kpl liivatelehtiä
1 sitruuna
1 ps (180 g) katkarapuja
200 g kylmäsavulohta
2 dl kuohukermaa
100 g smetanaa
200 g tuorejuustoa
rouhittua valkopippuria
1 ruukku ruohosipulia
Koristeluun:
1 limetti
tilliä
200 g kylmäsavulohta
Hyytelöön:
6 kpl liivatelehtiä
1 sitruuna
1 ps (180 g) katkarapuja
200 g kylmäsavulohta
2 dl kuohukermaa
100 g smetanaa
200 g tuorejuustoa
rouhittua valkopippuria
1 ruukku ruohosipulia
Koristeluun:
1 limetti
tilliä
VALMISTUSOHJE
Vuoraa noin 1,5 l:n kakkuvuoka ensin kelmulla ja sitten kylmäsavulohiviipaleilla. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista sitruunasta mehu, kuumenna se ja sulata valutetut liivatelehdet mehuun. Jäähdytä. Sulata ja valuta katkaravut hyvin. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa smetana ja tuorejuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kylmäsavulohikuutiot, katkaravut, kermavaahto, sitruuna-liivateseos, rouhittu valkopippuri ja silputtu ruohosipuli joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja käännä kelmu täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Avaa kelmu, kumoa hyytelö tarjoiluvadille ja poista kelmu. Koristele limetin viipaleilla ja tillillä.
Kommentit
Lähetä kommentti