Wilhelmiinat

Näitä yleensä joulun aikaan teen. Meillä kotona perinteinen itsetehty kuin "joulupipari"
Helppo ja nopea, voi myös pakastaa!

Wilhelmiinat (n. 50 kpl)
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunan keltuainen.
3. Muovaa taikinasta kuusi tankoa, 3 tankoa aina yhdelle pellille. Tangon hyvä koko on noin 3 cm leveä ja 2 cm paksu. Tangot leviävät uunissa, joten jätä leviämisvaraa.
4. Paista 180°C uunissa kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia.
5. Leikkaa paloiksi heti uunista otettua kuumina. Anna jäähtyä pellillä ja säilytä rasioissa.

Kommentit

Suositut tekstit